HTML

Építkezni jó mulatság, vagy mégsem?

Friss topikok

Ács Budapest - Lakásfelújítás1 Kft

2014.12.14. 06:29 Lakásfelújító Feri

Gondolatok és költségek egy darab szarufa cseréjéhez!

 

Az ácsmunka szakértelmet igényel, nem bízza családja biztonságát kontárokra, akikből rengeteg található a Magyarországi gazdasági helyzetnek köszönhetően.

Tájékoztatás!

A jelenlegi építőipari szabályozás szerint, minden tartószerkezeti munkára építési engedély szükséges, nem kivétel ez alól az ácsmunka sem. Amennyiben Önnél csupán egy darab szarufát szükséges kicserélni, már terveztetni kell az elvégzendő munkát, majd hosszú sorokat szükséges kiállni az Önkormányzatnál.

Csak gondoljon bele. Egy darab szarufát kell kicserélni, mert pontosan beleesik vagy közel van az új építendő kéményéhez. Szükséges tervet készíteni (100.000 Ft) a szarufa arrébb helyezésére, kifizetni a tervezői költséget és természetesen az illetékbélyeget ( 20.000 Ft ) felragasztani, majd kivárni a cseppet sem rövid hivatali eljárási időt!

Mivel építési engedélyköteles tevékenység, szükséges vezetni elektronikus formában az építési naplót! Az építés megkezdése előtt 8 munkanappal szükséges bejelenteni a munkavégzés kezdési határidejét! Ezen felül a szomszédoktól is engedélyt kell kérni a kivitelezéshez.

Az építési naplóban rögzíteni kell mindent, már a munkakezdés előtt! Létszám, milyen idő van jelenleg, munkaidő, milyen szakmája van a dolgozónak...  stb, stb,,, Csatolni szükséges a naplóhoz faanyag védelmi szakértői véleményt, ez ötvenezer forint! Megértem hogy szükséges faanyagvédelmi szakvélemény egy komplett új tetőszerkezet építésénél, de egy szarufához is szükséges sajnos a hivatal és a bürokrácia miatt!

Szóval ha reggel 8 kor hozzákezdenek a mesterek kicserélni, kiváltani azt az egy darab rossz szarufát, már reggel 7 órakor célszerű bejelentkezni az e-naplóba és kitölteni, mert amennyiben nem kerül reggel 8-ig megnyitásra a napló, 10 órakor már várható az ellenőrzés! Kiszállnak a helyszínre, természetesen az adófizetők pénzéből támogatott rendőrség kíséretével!

Mint írtam egy darab szarufa esetéről írok, aminek a kicserélése akadályok nélkül maximum hat-nyolc munkaóra.

A munkavégzés után következi természetesen hivatali bejárás és az elmaradhatatlan illetékbélyeg felragasztása, ami 20.000 Ft.

A kéményépítés is sokba kerül a jelenlegi szabályozások miatt, mert csak bélelt kéményeket engedélyeztetni, az engedélyeztetési díj 2014 évben harminchétezerötszáz forint.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasfelujitas-szobafestes-tippek-otletek-tanacsok.blog.hu/api/trackback/id/tr476939461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása